Lactona Dental Care Clinic

Lactona is de enige tandenborstelfabrikant in Nederland.

Lactona als merk werd voor het eerst toegepast in 1931 door een tandarts uit Amerika voor tandpasta.

In 1954 start Lactona met de productie van de M39 tandenborstel. Deze tandenborstel met een rubber tip was de eerste multi tufted tandenborstel en werd kenmerkend voor Lactona.
10 Jaar na de introductie op de Nederlandse markt in 1972 verhuist de productie voor de Europese markt naar Bergen op Zoom. In 1996 verandert het bedrijf van eigenaar en komt in Nederlandse handen. Een betrouwbaar netwerk van export dealers zorgt voor een wereldwijde vertegenwoordiging van Lactona. Het marktaandeel van Lactona Europa BV betreft Europa, Zuid Afrika en het Midden Oosten.

De markt verandert, er vindt een ontwikkeling plaats op het gebied van gebitsverzorging en er ontstaat een toenemende vraag naar interdentale producten . Lactona Europe BV stelt zich als doel om haar klanten een zo volledig mogelijk pakket aan mondverzorgingsproducten te bieden en breidt met de invoering van de interdental cleaners het assortiment verder uit. In 1992 start Lactona Bergen op Zoom met de productie van interdental cleaners in 4 verschillende maten, het huidige assortiment kent echter 14 verschillende maten. Met variaties in vorm, zowel recht als conisch, met of zonder vaste houder en maatvoeringen variërend van ultra small 1,9 mm tot xx large 12 mm ondervangt Lactona nagenoeg alle mogelijkheden. Met enige trots kan gesteld worden dat Lactona met dit product marktleider is in Nederland.

Om tegemoet te komen aan de wensen van de klant streeft Lactona Europe BV continu naar verdere ontwikkeling en mogelijke verbetering van haar producten. Nieuwe producten, welke aan de hoge kwaliteitseisen dienen te voldoen, worden in nauwe samenwerking met tandheelkundige universiteiten en de scholen voor mondhygiëne verder ontwikkeld. Omdat Lactona Europe BV, als organisatie ook voldoet aan de ISO 9001:2015 standaard, kunnen deze ontwikkelingen en verbeteringen professioneel worden gerealiseerd.
Lactona Europe BV produceert ook private label producten.
Op de volgende pagina’s vindt u een specificatie van ons assortiment aan mondverzorgings producten.
Onze visie en missie over de afgelopen jaren is gebaseerd op no nonsens. Lactona Europe BV is een solide bedrijf dat staat voor hoge kwaliteit, en betrouwbaarheid. Een professioneel en enthousiast team is u dan ook graag van dienst.

 

 

 

 

Brochures en downloads

Deze animatiefilm kunt u gebruiken in uw praktijk om kinderen op een speelse wijze te leren hoe en waarom ze hun tanden moeten poetsen.

Brochures en downloads >